top of page
Simon Kortleven osteopaat Rebalanced osteopathie

Praktische informatie

Osteopathie is een eerstelijnszorg. Hiervoor heb je dus geen voorschrift nodig van de huisarts of specialist.

​
1. De eerste consultatie

​

Het onderzoek en de behandeling worden vooraf gegaan door een uitgebreid vraaggesprek (anamnese) waarbij vragen gesteld worden over de klacht, eventuele andere behandelingen, medicatiegebruik, de algemene gezondheidstoestand, alsook over mogelijke externe factoren. Ook je eigen verwachtingen komen hier aan bod. De medische voorgeschiedenis wordt overlopen om een goed inzicht in de problematiek te krijgen, maar vooral ook om VEILIG te werken. Resultaten van vroegere onderzoeken (bloedanalyses, radiografieën) kunnen hierbij nuttig zijn, en mag je zeker meebrengen.

​

Tijdens het onderzoek zal het hele lichaam onderzocht worden, en dus niet alleen de klachtenzone. Hierbij wordt gevraagd om je uit te kleden tot op het ondergoed. Indien gewenst, mag je zeker een shortje en/of topje meebrengen!

​

Met manuele technieken zal de beweeglijkheid van de gewrichten en organen onderzocht worden.

 

Pas na het volledige onderzoek kan ik uitleg geven over de behandelmogelijkheden, en nemen we samen een beslissing om al dan niet te behandelen. Soms is osteopathie niet of nog niet aan de orde, en zal ik je doorverwijzen naar de huisarts of specialist voor verder onderzoek. Het is belangrijk te weten wanneer je NIET moet behandelen, jouw veiligheid staat centraal!

​

De eerste consultatie duurt 45 minuten.

​

2. De behandeling

​

De ernst van het probleem bepaalt hoeveel behandelingen nodig zijn, maar gemiddeld zou er na 4 tot 5 behandelingen zeker verbetering moeten zijn. Bij hardnekkige, chronische klachten zal herstel langer duren, en zullen er dus meer behandelingen nodig zijn.

​

Opvolgbehandelingen nemen 30 tot 45 minuten in beslag.

 

De periode tussen behandelingen kan variëren van één week tot drie maand. Het lichaam heeft tijd nodig om zich  aan te passen aan de nieuwe situatie en tot een nieuw evenwicht te komen.

​

Osteopathie is een manuele behandelwijze, waarbij GEEN APPARATUUR wordt gebruikt.

​

Een osteopathische behandeling is meestal een vrij zachte behandeling, waarbij de patiënt weinig pijn ervaart. Door de beweeglijkheid te herstellen en verschillende weefsels te stimuleren, neemt het zelfhelend vermogen van het lichaam toe, en kan het lichaam zichzelf genezen.

 

De osteopaat schrijft geen medicatie voor, eventueel wordt er wel gebruik gemaakt van voedingssupplementen. Afhankelijk van het probleem is het soms nodig om voedingsadvies  te geven.

​

3. Reserveren en prijs
​

Een osteopathische behandeling kost 66€.

​

Elke behandeling dient meteen te worden afgerekend. Dat kan met Payconic, cash of per overschrijving. Er is geen bancontact aanwezig.

 

Als osteopaat ben ik erkend bij alle mutualiteiten en krijg je 10€ terugbetaald per behandeling, met een maximum van 5 behandelingen per kalenderjaar. Sommige mutualiteiten voorzien een uitgebreidere terugbetaling, neem hiervoor contact op met je ziekenfonds.

​

Omdat ik tijdens behandelingen moeilijk de telefoon kan beantwoorden, kan je je reservatie best online maken. Je kan zo meteen je moment voor afspraak kiezen.

 

Indien je je afspraak niet kan nakomen, gelieve dan ten laatste 24u op voorhand te annuleren, zo niet zal die afspraak worden aangerekend.

​

Een noodgeval kan je uiteraard niet voorzien, maar de tijd die ik voor jou had gemaakt, kan ik dan gebruiken om iemand anders te helpen. Rekening houden met mekaar maakt van deze wereld een aangenamere plek.

Algemeen
bottom of page